Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édes, mogyorókrémes tojástekercs

Gluténmentes villámédesség következik!
2021. September 23.

Sőt! Ha a tejszínt például mandulatejjel helyettesíted, még laktózmentes is! 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 db tojás
  • 0,5 dl hab- vagy főzőtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • kevés kókuszzsír a sütéshez
  • 4 evőkanál mogyoróvaj (ropogós)
  • 3 evőkanál aszalt áfonya

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával. Egy nagy méretű serpenyőben felolvasztunk kevés zsírt, egyenletesen elkenjük. Beleöntjük a masszát, és lassú tűzön (hogy a cukor biztosan ne égjen meg), fedő alatt, egyszer megfordítva megsütjük. 

Még melegen megkenjük a mogyoróvajjal, majd megszórjuk az aszalt áfonyával. Szorosan feltekerjük, és karikákra vágva (vagy akár félbehajtva) tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Próbáltad már krémsajttal a tarját?
Diós nudli rumos szilvalekvárral

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Jöhet egy klasszikus kedvenc?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!